Kinderboekenweek 2016

Tijdens de Kinderboekenweek was het thema ‘voor altijd jong’. We hebben in deze week opa’s en oma’s uitgenodigd om voor te komen lezen op school.

Op maandag 10 oktober kwam zo de oma van Binck bij ons op bezoek. Nadat ze mooi een stukje had voorgelezen uit het boek over Dolfje Weerwolfje, vertelde ze over hoe het vroeger op school ging. De kinderen van groep 3-4 hadden ook hele goede vragen aan de oma van Binck. Ze stonden ervan te kijken dat er vroeger een aparte jongens- en meisjesschool was en dat je snel straf kreeg. Je moest dan bijvoorbeeld op je knieën voor het bord zitten of strafregels schrijven. Schrijven deed je niet zo makkelijk als vroeger weten we nu, want toen had iedereen een eigen inktpotje en dat was soms best een geknoei… De juf schreef nog met een krijtje op het bord en er waren geen computers.

Al met al hebben we naast het luisteren naar een mooi voorleesverhaal ook weer wat meer geleerd over vroeger!  DSC_2133DSC_2131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 12 oktober hadden we nog een keer geluk, want ook de oma van Mees vond het leuk om bij ons voor te komen lezen. Ze kon dit erg mooi en we luisterden dan ook aandachtig. Na het voorlezen vertelde ze dat ze vroeger op onze school had gezeten en zelfs in ons lokaal. Ze kon zich nog haar plekje in groep 3 herinneren. Vlakbij het raam, op de plek waar Elke nu zit. Er was toen ook een deur naar het lokaal van groep 5/6, maar die is er nu niet meer. We weten ook dat de oma van Mees een keertje straf heeft gehad, omdat ze om had gekeken in de kerk. Ze moest toen de dag erna strafregels op school schrijven. Maar dit zullen we aan niemand doorvertellen 😉

Bedankt lieve oma’s voor jullie aanwezigheid!DSC_2138 DSC_2139 (1)