Rekenen

Deze keer willen we laten zien waar de kinderen mee bezig zijn met de rekenles

Groep 5 heeft de afgelopen week een les gehad over meten. Hierbij kwamen de begrippen kilometer, hectometer en meter aan de orde. Het is voor de kinderen best lastig om een beeld van de afstand te krijgen. Daarom mochten ze er in de praktijk mee aan de slag. De kinderen kregen de opdracht om stukken touw te knippen van tien meter. Om de meter moet dan een gekleurd touwtje geknoopt worden. Samen moeten ze zoveel touwen maken, zodat ze een kilometer bij elkaar hebben. Dit is een hele klus. Hopelijk krijgen we het volgende week af.
meten

Groep 6 is nu begonnen met breuken. De leerlingen hadden zich daar al langer op verheugd. Vol enthousiasme hebben ze zich de afgelopen week gestort op de breuken.
Hierbij een foto van een bladzijde uit hun rekenboek.
breuken