Bezoek aan de milieustraat groep 1-2

Op woensdag 4 april zijn we met groep 1-2 op bezoek geweest naar de milieustraat in Haps. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de heren van de milieustraat. De groep werd in tweeën opgedeeld waarna we een ronde gingen lopen langs de verschillende bakken. De kinderen zagen bakken en containers vol met oud-ijzer, papier, autobanden, plastic en zelfs een bak vol vieze luiers. De kinderen die goed hadden opgelet zagen zelfs een skelter in een container staan. “Dat is toch jammer om weg te gooien meester. Mogen we deze niet naar school fietsen?”

Soms was het nog moeilijk te begrijpen maar het principe van afval scheidden werd de kinderen steeds duidelijker. Aan het einde van de rondleiding mochten de kinderen zelf afval gaan scheiden. Iedereen kreeg werkhandschoenen en met een beetje hulp van de ouders kregen we het voor elkaar. Als beloning kreeg iedereen een kleine container mee naar huis. O ja, ook hebben de kinderen een nieuw woord geleerd, namelijk recyclen.  Dus als u dit woord de komende dagen thuis hoort, dan weet u waar het vandaan komt.

Hieronder een aantal foto’s van ons bezoek aan de milieustraat. Op de fotopagina zijn nog meer foto’s te vinden. Mocht u het wachtwoord niet (meer) weten, loop dan even binnen.