Bezoek groep 3/4 milieustraat Haps

Excursie milieustraat

Op woensdag 12 april was groep 3/4 aan de beurt voor een bezoekje aan de milieustraat in Haps. We hadden er allemaal heel erg veel zin in en kunnen nu ook terugkijken op een geslaagde, interessante excursie.

We hebben uitleg gekregen bij veel verschillende bakken. Bakken met vlakglas, autobanden, asbest, hout en nog veel meer. Er was zelfs een speciale container voor luiers…. toen hebben we toch wel even onze neuzen dichtgedaan haha.

Niet alleen de meneer die de rondleiding gaf was enthousiast, maar ook zeker onze groep. We hebben veel vragen gesteld, waren betrokken en hadden goede opmerkingen en aanvullingen. Leuk ook om te horen dat hij nog nooit zo’n enthousiaste groep leerlingen had gehad 🙂

Op het einde moesten we zelf ook gaan recyclen en hier waren we supergoed in. Alle materialen wisten we bij het juiste bordje te leggen. We hadden het zelfs zo goed gedaan dat we als beloning allemaal een minikliko mee naar huis kregen.

Tot slot weet ik zeker dat er 1 woord is dat de kinderen voorlopig niet meer zullen vergeten: RECYCLEN!!!