Groep 1 t/m 4 naar de kinderboerderij in Velp

Geslaagd uitstapje!!!

De dag begon met donkere wolken en regenachtige weersvoorspellingen, maar vol goede moed gingen we onder begeleiding van 13 ouders met de auto op weg naar de kinderboerderij in Velp. De regen was inmiddels opgehouden en heeft ons tijdens de hele excursie niet meer lastig gevallen!!!

Aangekomen in Velp bij de kinderboerderij mochten we met z’n allen plaatsnemen op hooibalen in een schuur. Daar stelden de begeleiders zich aan ons voor en werden er regels en afspraken gemaakt. Daarna konden we in groepjes de kinderboerderij gaan ontdekken. Bokkige geiten, witte schapen, schattige konijnen, snelle cavia’s, donzige kuikentjes, balkende ezels, dikke varkens en een kleine pony (waar we helaas nog niet op mochten rijden) bekeken we van dichtbij. Natuurlijk bleef het niet bij kijken. Knuffelen, aaien en soms konden ze zelfs een kusje krijgen van een van de kinderen van groep 1/2 of 3/4. Sommige kinderen vonden het in het begin nog een beetje spannend, maar als snel durfde iedereen dichtbij de dieren te komen.

Op het eind hebben we het kabouterdorp nog bekeken en mochten we ons uitleven in het belevingsbos met blotevoetenpad. Menig schoen werd uitgedaan, voeten werden viesgemaakt en broeken werden nat, maar dat mocht de pret niet drukken. We genoten immers en dat is het belangrijkste!!!

De tijd was gewoon te kort, dus we konden na afloop dan ook allemaal beamen dat we zeker nog een keer terug willen komen. Is het niet met school, dan wel met papa, mama, opa of oma.

Onder het kopje foto’s op deze website kunt u nog meer foto’s zien van deze gezellige ochtend.