Techniek groep 1-2

In de tweede week na de zomervakantie hebben we met groep 1-2 veel aandacht besteed aan techniek. Op het programma stond dit keer het onderdeel drijven en zinken. Alle kinderen spelen wel eens met water of ze zwemmen er heerlijk in. Uit deze ervaringen weten ze dat er bepaalde voorwerpen drijven of zinken. Vanuit deze wetenschap zijn we in onze klas verder gaan werken en hebben we een aantal voorwerpen beter bekeken. Hierbij hebben we vooral gelet op vorm, grootte, gewicht en het soort materiaal. Met alle kinderen hebben we voorspellingen gedaan of een voorwerp zou blijven drijven of zou gaan zinken.

Een dag later mochten de kinderen echt gaan testen. In kleine groepjes gingen ze aan de slag om zelf uit te zoeken wat er met de voorwerpen zou gebeuren. Een mooie samenwerking werd zichtbaar en na een klein uurtje kwamen de kinderen hun resultaten laten zien. Wat hadden ze hard gewerkt, maar vooral onderzoekend geleerd. Elk groepje had keurig netjes een nieuw werkblad uitgewerkt en kwamen dit trots laten zien. Wauw, wat een toppers!

Als kers op de slagroomtaart hebben we om beurten nog getest of hun (van melkpakken) gemaakte bootje echt op het water bleef drijven. Ook mochten ze er gewichtjes, knikkers of stenen in leggen om te kijken hoe sterk hun bootje was. Het proces van drijven en zinken werd hierdoor super zichtbaar. Komende week gaan de kinderen verder werken aan hun bootjes zodat ze deze binnenkort mee naar huis kunnen nemen.

Hieronder staan enkele foto’s van deze¬†techniekles. Meer foto’s zijn te vinden onder het kopje kinderen – foto album. Mocht u willen inloggen in dit fotoalbum dan is een wachtwoord nodig. Deze is op te vragen bij de leerkrachten.