Voorleesweek

Voorleesweek

Deze week is het weer voorleesweek bij ons op school. Iedere dag na het speelkwartier komt er dan een andere leerkracht in de groep voorlezen, terwijl de kinderen ondertussen fruit eten en water drinken. Dit vinden we altijd erg leuk, maar vandaag was het extra bijzonder. Er kwam namelijk geen juf of meester de klas in na het speelkwartier, maar het was de moeder van Julia!

Ze heeft een stukje voorgelezen uit het boek van Jochem Myjer “de Gorgels”. Voor wie het boek niet kent, volgt hier een samenvatting:  Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

We hopen dat we nog vaak papa’s, mama’s, opa’s of oma’s in de klas mogen verwelkomen om voor te lezen in de voorleesweek!