Bezoek Sociom

Bezoek Sociom

Op donderdag 7 december kwam Andre Vosveld samen met een vluchteling uit Afrika die nu 1,5 jaar in Nederland woont bij ons op school voorlichting geven. Dit was de 2e keer dat hij bij ons in de klas op bezoek kwam.

We begonnen met een terugblik op de vorige keer en de kinderen mochten nog vragen stellen. Wat deden de kinderen goed mee en wat stelden ze een goede vragen. De juf was supertrots op deze betrokkenheid.

Daarna legde Andre uit dat we met de klas in groepjes een  ‘striptekening’ gingen maken. Er waren groepjes die over een onveilige situatie moesten tekenen, groepjes die over op de vlucht moesten tekenen en er was een groepjes dat over een veilige situatie moest tekenen. Na kort overleg in de groepjes gingen de kinderen aan de slag. Er werd erg goed samengewerkt en situaties werden besproken. Erg mooi om dit van een afstandje te bekijken.

De resultaten van de groepjes werden daarna gepresenteerd voor de klas en opgehangen op de lijn, zodat ‘de striptekening’ van groep 3/4 zichtbaar werd.