Techniek groep 1-2 “Bruggen bouwen”

Vrijdag 12 januari hebben we in groep 1-2 allemaal bruggen gebouwd. In kleine groepjes gingen de leerlingen aan het werk met kapla, lego, houten blokken, papier, constructiemateriaal en bamboe stokjes. Wat een ontdekkingen deden de kinderen tijdens deze activiteiten. Zo hebben de kinderen nu ontdekt dat papier best sterk kan zijn, vooral als je het gaat vouwen. De andere bruggen die de leerlingen moesten maken werden gebouwd over boten, bergen en rivieren. Daarbij moesten ze ervoor zorgen dat alles sterk genoeg bleef. Zo¬† moest er een tractor op de Kapla brug kunnen staan. En bij de houten blokken moest de brug zo sterk zijn dat Pompom over de brug kon lopen. De kinderen hebben deze morgen weer op allerlei manieren kunnen ontdekken en leren. Hieronder een kleine impressie. Voor meer foto’s kunt u terecht in het fotoboek onder het kopje kinderen. Voor het wachtwoord kunt u terecht bij de leerkrachten op school.