Techniek gr. 1-2-3-4 met bamboe

Op vrijdag 23 februari stond er weer een techniekles op het programma. Dit keer gingen de jongens en meisjes van de groepen 1-2-3-4 gezamenlijk aan de slag met bamboe. Hiervoor waren er negen groepjes gemaakt met een mooie mix van leerlingen. Elk groepje mocht zelf bepalen wat ze gingen maken, maar wel met één voorwaarde: er moest goed worden samengewerkt.

In het begin leek het nogal makkelijk maar de groepjes  kwamen al snel tot de conclusie dat het eigenlijk niet zo eenvoudig was. Met wat doorzettingsvermogen en een goede samenwerking kwamen langzaam de eerste resultaten tevoorschijn. Uiteindelijk had elk groepje een mooi bouwwerkje gemaakt. Tijdens de evaluatie bleek dat het sommige groepjes gelukt was om hun plan uit te werken. Bij andere groepjes werd het plan tijdens de les gewijzigd en kwam er een heel ander bouwwerk tevoorschijn.

Al met al hebben de kinderen heerlijk samen kunnen ontdekken, onderzoeken en bouwen. Hieronder zijn enkele foto’s van deze techniekles te vinden. Meer foto’s zijn te vinden in ons fotoboek onder het kopje ‘kinderen’. Mocht u nog geen wachtwoord hebben voor het fotoboek, deze is op te vragen bij één van de leerkrachten.