De week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Werken met Lentekriebels is een leuke manier om aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Op school geven we in deze week elke dag minimaal één les over relaties en seksualiteit. Inmiddels hangt onze school vol met mooie werkjes en opdrachten. Zo moest elke leerling op een rood hart iets positiefs schrijven over een medeleerling. De leerlingen leren goed naar zichzelf te kijken en te zien dat iedereen anders is.

Om het thema “Lentekriebels” extra kracht bij te zetten was er een heuse mini musical voor de kinderen geregeld. Theatergezelschap “De Rooie Vis” was speciaal voor ons uit Leiden gekomen om het verhaal van Robbie en Annemarieke te vertellen. Deze twee schoolkinderen voelden voor het eerst vlinders in hun buik en ervaarden dat dit gevoel soms lastig kan zijn. Zeker als er een vervelende oma op visite komt terwijl je net je eerste afspraakje hebt. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen tussen Robbie en Annemarieke. Tijdens de voorstelling was het muisstil en de kinderen werden helemaal meegenomen in het verhaal. Dus wie weet wat voor moois er in de toekomst kan gaan bloeien?

Hieronder een kleine impressie van de voorstelling. Meer foto’s zijn te zien in ons fotoboek, welke te vinden is onder het kopje kinderen.