Poëzie week groep 1-2

De afgelopen week was er wat extra aandacht voor poëzie op school en in onze klas. Alle leerlingen van groep 1-2 hadden een eigen regendruppel geknutseld en daarin zaten allemaal verrassingsgedichten. Deze gingen over diverse onderwerpen zoals: lucht, vallen, een egel, een olifant enz. Aan de hand van een afbeelding konden de leerlingen raden wat er in een gedicht zou staan. Alle leerlingen waren erg enthousiast en komende week gaan we hiermee verder.

Op donderdag kwam Monica Boschman in onze klas en samen met haar gingen de leerlingen actief aan het werk met poëzie. Dat is nogal moeilijk met kinderen die nog niet kunnen schrijven maar Monica had een leuke werkvorm bedacht. Alle leerlingen mochten de eerste letter van hun naam gaan zoeken en op een groot vel papier plakken. Deze letter mochten ze mooi versieren wat ze super goed konden. Daarna heeft Monica in de kring met de leerlingen een gesprek gehouden over de weg van huis naar school. Wat zie je dan allemaal. Langzaam kwamen de eerste reacties zoals: een stoep en een weg. Gaandeweg werd de fantasie groter en groter en inmiddels liepen er beren en tijgers in Gassel rond. Uiteindelijk kregen de leerlingen de opdracht om de bijzonderheden op hun werkblad te tekenen. Hierbij mochten ze proberen te rijmen en dit werd op hun werkblad erbij geschreven. En wat een kunstenaars hebben we toch in onze klas. De resultaten zijn bewaard en worden nog voor iedereen tentoongesteld.

Voor foto’s kunt u kijken in het fotoalbum onder het kopje kinderen. Het wachtwoord voor dit fotoboek is op te vragen bij de leerkrachten.