Schoolreis Openluchtmuseum Arnhem

Op vrijdag 20 september stonden er twee grote bussen klaar om de leerlingen, de leerkrachten en de vele hulpouders weg te brengen naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Af en toe zagen we een gespannen gezicht voorbij komen tijdens het instappen maar eenmaal onderweg was het al snel gezellig. Eenmaal in Arnhem werden de groepjes gevormd en konden de kinderen het museum gaan ontdekken. Waar de ene groep de mooie boerderijen ging onderzoeken zat de andere groep al snel in de leuke speeltuin. Om 12.00 uur moesten we alweer melden bij de friet bakkerij waar alle kinderen en hun begeleiders een lekker bakje friet met oud Hollandse mayo kregen.

Eenmaal de buik vol gingen de groepen allemaal apart verder met hun eigen middagprogramma, variƫrend van: keuterboeren, wat wil ik later worden, het canon van Nederland en bouwen. De ene groep was dus in een oude boerenkeuken aan het koken, terwijl andere groepen aan het speuren waren in het museum.

Om drie uur mochten we ons wederom melden bij de friet bakkerij waar we van de OR ook nog eens een lekker ijsje kregen. Helaas was het daarna gedaan met de pret. De bussen stonden klaar om ons terug te brengen naar Gassel. Waar het in de ene bus een erg gezellige boel werd, vielen er in de andere bus enkele oogjes dicht. Terug op school werden we ontvangen door de ouders. We kunnen terugkijken op een super leuke en tevens leerzame schoolreis.

Via deze weg willen we de OR nogmaals super bedanken voor de organisatie. Ook dank voor alle hulpouders die wilden helpen in het museum. Zonder jullie was het nooit zo leuk geworden. Meer foto’s zijn te zien in ons fotoboek, welke te vinden is onder het kopje kinderen. Het wachtwoord is op te vragen bij de leerkrachten.