JOGG

Brief JOGG-week – 20170412

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht, een Nederlandse stichting waarbij gemeenten zich kunnen aansluiten. De gemeente Grave is sinds 1 januari 2016 aangesloten en streeft daarmee naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren leven in een gezonde omgeving. Een omgeving met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder.

Als ‘partner in opvoeding’ probeert basisschool De Bongerd een gezonde school te zijn. Zo vinden wij bewegen belangrijk, stimuleren wij tijdens de pauze het drinken van water en hebben we sinds kort een samenwerking met JOGG-Grave.

Om een gezonde leefstijl te stimuleren zet JOGG verschillende thema’s in rondom bewegen en voeding, namelijk: – Gratis bewegen, gewoon doenDrinkwater en Groente…zet je tanden erin – Drinkwater Dit schooljaar is JOGG-Grave gestart met het onderwerp Drinkwater en wij als Bongerd sluiten onszelf graag bij dat thema aan. Met allerlei activiteiten gaan wij dit schooljaar water drinken nóg leuker maken!

JOGG Grave

@JOGG_Grave